Toscane en zijn Sangiovese druif uit het groene hart van Italië:

1/01/2021 | Blog

Toscane en zijn Sangiovese druif uit het groene hart van Italië:

Hier wordt de beroemde Chianti geproduceerd tussen de mooiste dorpen uit de renaissance en late Middeleeuwen. Deze regio dankt zijn naam aan de Etrusken die leerden wijn maken van de Oude Grieken die het de Romeinen leerden. Vanaf de twintigste eeuw werden de Supertuscans geïntroduceerd, deze bestaan hoofdzakelijk uit de druivensoorten Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc.

Sangiovese, de druif bij uitstek en symbool van Toscane. De beste wijnen ter wereld worden ermee vervaardigd zoals de algekende Brunello di Montalcino DOG. Uitstekende wijnen maar pittigie prijzen. Ons alternatief, is de Chianti DOCG. Voor minstens 75% vervaardigd uit Sangiovese druiven met een toevoeging van een tweede druivensoort zoals bijvoorbeeld: cannaiolo nero, trebbiano toscano en malvasia del Chianti. Vlak na het aftappen worden vaak overrijpe druiven toegevoegd om een tweede gisting te starten. Deze zorgt voor meer alcohol, rondheid en soms een lichte sprankeling. Schenk een Chianti tussen 15 en 17 °C en bewaar hem maximaal 7 jaar. Deze wijn gaat goed samen met verschillende vleesgerechten van rund en kalf alsook gevogelte.

0
    0
    Uw winkelwagen
    Winkelwagen is leeg