Casa al Vento

Over dit domein

De wijn bij Casa al Vento belichaamt een passie,  hartstochtelijke liefde voor traditie. Ontzag voor het land en de druif bleek de motivatie om biologisch te gaan werken. Zacht glooiende wijngaarden en deskundige handen zorgen voor pure kwaliteit. De wijn is even krachtig als de plaats waar hij vervaardigd wordt en de druif waaruit hij rijpt. De oogst bij Casa al Vento is een jaarlijks wederkerend ritueel, een viering van het seizoen. Het is stap 1 in het proces naar de drank waar met veel geduld op wordt gewacht en met veel liefde van wordt genoten.

 

De druiven worden zorgvuldig geselecteerd en alleen de beste trossen worden geplukt, degenen die de volle rijping hebben bereikt. Het snijden van de wijnstokken gebeurt volledig handmatig. De druif wordt in een mandje gelegd, de steeltjes worden van het fruit gescheiden en de beste druiven worden zorgvuldig geselecteerd op de sorteertafel. Alles wordt met de hand gedaan, alles wordt met passie gedaan. Zo behaalt Casa al Vento steeds het beste resultaat met haar oogst.

 

De druiven worden vervolgens voorzichtig geplet en naar de cantina gebracht, waar ze onder intense profumes zullen gisten en op magische wijze in wijn zullen veranderen. Een zorgvuldige houtselectie verfijnt de wijn verder en maakt deze vanaf 18 maanden klaar voor de fles.

0
    0
    Uw winkelwagen
    Winkelwagen is leeg